Sven-E Lindberg | Nytt om Hälsa

Foto: Shutterstock

Ta språnget mot en bättre hälsa!

Sommaren innebär nya chanser att prioritera hälsa och välbefinnande före stress och arbete. Och det fina är att det inte alls behöver kosta en massa tid och pengar – det räcker med lite smarta tidsprioriteringar.

Här tipsar vi om fem steg mot en bättre hälsa:

  1. Ta omvägar i stället för genvägar. Välj trappan i stället för hissen och ta den lite längre vägen till glasskiosken eller torget – och plötsligt har du kommit en god bit på väg med din vardagsmotion.
  2. Frossa i sommarens bär, frukter och grönsaker! Sommar är skördetid och det finns massor av goda och nyttiga råvaror som kan ätas både färska och tillagade. Extra bonus för nyttiga bär som blåbär, svarta vinbär och lingon – rena antioxidantbomben!
  3. Drick mycket – gärna vatten med is och lite färskpressad frukt eller bär. Perfekt för att släcka törsten – och få i sig lite nyttigheter på köpet.
  4. Sov ut. Det blir ofta si och så med sömnen under vinterhalvåret. Passa därför på att sova ut och koppla av. Ett meditationspass är perfekt som nedtrappning för en god natts sömn.
  5. Njut av ledigheten och gör det du drömt om hela vintern, men inte haft tid/möjlighet till. Tillåt dig att surfa på vågorna och njut av utsikten!