Det är högsäsong för alla sorters virus – men nu är det enklare än någonsin att bromsa förkylningen eller influensan redan innan den fått fäste. Med Echinaforce Comp, en ny munhålespray med extrakt av röd solhatt, kan du rå på även de mest efterhängsna virusen!

DE KLASSISKA Echinaforce-dropparna från A. Vogel har hjälpt miljontals människor runtom i världen att bromsa och förkorta förkylningar och virusangrepp av olika slag. Flera studier visar att Echinaforce både kan bromsa virusangrepp och förkorta sjuktiden, inte bara vid förkylning utan även vid exempelvis influensa. Med tidig och effektiv behandling med röd solhatt-extrakt minskar också risken för komplikationer påtagligt – något som är särskilt viktigt för äldre med nedsatt immunförsvar men också i exempelvis barnfamiljer där virusen kan spridas snabbt.

Echinaforce Comp är en ny munhålespray baserad på samma aktiva substans, extrakt av röd solhatt, som övriga Echinaforce-produkter. Dessutom innehåller sprayen salvia-extrakt som bidrar till att lindra halsont i samband med förkylning.

Ekologiskt läkemedel

Echinaforce är ett av världens mest använda och bäst dokumenterade växtbaserade läkemedel och tillverkas under strikt kontroll av färsk ekologiskt odlad echinacea (röd solhatt). I Sverige är Echinaforce godkänt som växtbaserat läkemedel för profylax och lindring av symtom vid förkylning.

Echinaforce finns i tre beredningsformer: Echinaforce tabletter (finns även i mer koncentrerad form, Forte), Echinaforce vattenlösliga droppar samt Echinaforce Comp, en munhålespray som förutom echinacea-extrakt innehåller salvia, som både kan lindra halsont och bidra till att stärka immunförsvaret.

Ju tidigare, desto bättre

Samtliga är godkända växtbaserade läkemedel mede extrakt av såväl färska blad som rötter från röd solhatt. I Sverige rekommenderas behandling med tabletter och droppar i upp till tio dagar och med munhålesprayen i upp till sju dagar. I övriga Europa är Echinaforce godkänt för längre tids behandling och även för behandling av barn. Värt att notera är dock att medel med röd solhatt inte ska användas av personer som är allergiska mot korgblommiga växter.

Fler echinacea-preparat

DET FINNS FLERA växtbaserade medel baserade på extrakt av röd solhatt:

Echinaforce är det mest sålda och bäst dokumenterade med över 50 år på marknaden. Echinaforce finns i dag som tabletter, droppar och munhålespray.

Echinagard finns också i flera varianter och kan tas som tabletter eller som droppar i ett glas vatten.

Echinacea Friggs finns som brustabletter som löses i vatten.