Sven-E | Nytt om Hälsa

Smart hjälp mot muntorrhet

 

Närmare två miljoner svenskar beräknas lida av muntorrhet. För många leder besvären också till dålig andedräkt och ökad risk för hål i tänderna. Nu finns en lika enkel som smart lösning för att råda bot på muntorrheten. Med svenska Ekulfs nya Fuktisar kan du få snabb och effektiv hjälp när munnen känns som ett sandpapper.

 

Muntorrhet är ett både vanligare och allvarligare problem än man kanske tänker på. Omkring en femtedel av befolkningen beräknas lida av tillfälliga eller återkommande perioder med muntorrhet. Orsakerna kan variera. Torra munslemhinnor kan vara resultatet av rubbningar i pH-balansen i munnen, komma som biverkningar av olika typer av medicinering eller uppstå i samband andra tillstånd där salivproduktionen minskar.

 

För många är muntorrhet ett återkommande gissel. Inte bara för att det är obehagligt att känna sig torr i munnen, utan för att muntorrheten också ofta leder till besvär med dålig andedräkt och rubbningar i munhålans pH-balans – något som på sikt kan leda till såväl hål i tänderna som tandlossning.

7 Torr mun bild 3
Foto: Shutterstock

Tandläkarnas egen lösning

Det svenska tandvårdsföretaget Ekulf, som startades av tandläkare som ville erbjuda sina patienter de bästa tillgängliga lösningarna för en god munhygien och förebygga skador på tänderna, har under lång tid utvecklat ett brett sortiment av tandvårdsprodukter. Nu tar Ekulf ett steg till genom att lansera en serie supereffektiva sugtabletter i smarta förpackningar som kan ge snabb och effektiv hjälp för alla som har besvär med muntorrhet.

 

Ekulfs Fuktisar, som den svensktillverkade produktserien kallas, är en välsmakande och välgörande sugtablett som ger snabb effekt på salivproduktionen i munnen – och därmed effektivt lindrar besvären. Fuktisarna finns i en rad uppfriskande och fräscha smaker som Citron, Pepparmint, Lakrits, Svart vinbär och Äpple – alltså i välsmakande varianter för alla smakriktningar.

 

Effektiv mix

Sugtabletterna innehåller en effektiv mix av välgörande ämnen som stimulerar salivproduktionen och ger en frisk och fräsch smak i munnen. Fuktisarna innehåller bland annat äppelsyra, natriumcitrat, dikalciumfosfat och xylitol, ingredienser som alla bidrar till att bibehålla en funktionell fuktighet och ett balanserat pH-värde i munhålan. Tabletterna är enkla att ta, ger snabbt en fräsch känsla i munnen och är lätta att ha med sig i fickan eller handväskan i den lilla praktiska och smarta förpackningen.

7 Smart hjälp mot muntorrhet bild
Foto: Ekulfs

Fuktisarna innehåller inget socker och kan användas efter varje måltid eller efter behov. Fuktisarna säljs på Apotek.